1A論壇`
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

無聊IQ題!!

4 posters

向下

無聊IQ題!! Empty 無聊IQ題!!

發表  ↘文b cღ =﹏↖❸ 周五 12月 19, 2008 10:01 pm

1.點解小明到小華家需要一小時的車程,而小華到小明家要兩個半小時的車程呢?
2.有 一 條 船 可以 載 十 個 人, 當 時 船 上 已 有 八 人, 點 解 當 一 個 孕 婦 上 船 後, 隻 船 沉 左?
3.小明身上沒有任何野,但係佢從高處往下跳, 卻冇人阻止他, 點解呢?
4.有山不能爬, 有河沒有水, 有路不能行,但大家去旅行就會帶著它,它係咩?
5.紅色顏色筆能寫出紅色的字,黑色顏色筆能寫出黑色的字。點解黑色顏色筆能寫出紅字?
6.孫中山先生死後,世界有咩變化?
7.毛澤東求雨?(估一種運動)
8.猿猴、廢紙、鉛筆加起來等於咩呢?
9.星期日,邊到最多菲律賓人?
10.如果身分證跌左,要點做?
11.有D月有三十一日,有D月有三十日,有幾多月有二十八日?
↘文b cღ =﹏↖❸
↘文b cღ =﹏↖❸

文章總數 : 1
注冊日期 : 2008-12-19

回頂端 向下

無聊IQ題!! Empty 回復: 無聊IQ題!!

發表  kinlam 周二 12月 23, 2008 12:55 pm

1.點解小明到小華家需要一小時的車程,而小華到小明家要兩個半小時的車程呢? 2個30分鐘
6.孫中山先生死後,世界有咩變化?世界少左個人
7.毛澤東求雨?(估一種運動)(雨毛求)
8.猿猴、廢紙、鉛筆加起來等於咩呢?原子筆
9.星期日,邊到最多菲律賓人?菲律賓
10.如果身分證跌左,要點做?汁番佢
kinlam
kinlam

文章總數 : 33
年齡 : 28
注冊日期 : 2008-11-09

回頂端 向下

發表  kinlam 周二 12月 23, 2008 12:56 pm

11. 個個月都有
kinlam
kinlam

文章總數 : 33
注冊日期 : 2008-11-09

回頂端 向下

發表  □■小飛象~↗ 周六 1月 17, 2009 4:27 pm

XDXD Laughing
□■小飛象~↗
□■小飛象~↗

文章總數 : 431
注冊日期 : 2008-10-11

http://vcf1a.forum666.org

回頂端 向下

發表  冰咖啡 周六 1月 31, 2009 5:35 pm

2.有 一 條 船 可以 載 十 個 人, 當 時 船 上 已 有 八 人, 點 解 當 一 個 孕 婦 上 船 後, 隻 船 沉 左? 因為果架係潛水艇
冰咖啡
冰咖啡

文章總數 : 431
年齡 : 27
注冊日期 : 2008-12-03

http://blog.qooza.hk/cutedog99

回頂端 向下

回頂端

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章